В НЕА ГЕРМАНИКА стартират учебната година присъствено и въвеждат интерактивно хибридно обучение за деца

На 1 октомври официално стартира обучението през новата учебна година в НЕА Германика. Занятията ще се провеждат преимуществено в присъствена форма и само за кратки периоди е възможно да се преминава в онлайн режим. Повече за така нареченото хибридното обучение, редуващо присъствена и онлайн форма, ни разказа управителят на НЕА Германика – г-жа Светла Желязкова.

Снимка: Платформа за онлайн обучение НЕА Германика

Платформата за онлайн обучение, която от НЕА ГЕРМАНИКА ще използват и през новата учебна година, вече премина успешно своя тестов режим, и въпреки известните трудности в началото, принудителното онлайн обучение премина повече от успешно. За това според г-жа Желязкова имат заслуга всички от екипа на Образователния център. Според родителите на деца, обучаващи се в НЕА ГЕРМАНИКА, екипът на Образователния център се е справил най-добре от всички в област Кърджали. Според думите на г-жа Желязкова това става възможно, защото от НЕА ГЕРМАНИКА всъщност провеждат онлайн обучения повече от три години много преди въведеното извънредно положение.

Снимка: Виртуална класна стая НЕА Германика

Към настоящия момент всяко дете, обучаващо се в НЕА Германика, има създаден профил със своя парола за вход в системата, която може да ползва от всякъде и по всяко време. Влизайки в своя акаунт, детето попада в една изцяло направлявана от преподавателя виртуална среда, представляваща виртуална класна стая, с аудио-видео връзка, виртуална бяла дъска, общ и частен чат и много допълнителни интерактивни упражнения и задачи.

Снимка: Виртуална класна стая НЕА Германика

Както вече официално съобщиха от Министерството на образованието учебната година ще започне присъствено и учебните занятия ще преминават онлайн само за определени класове за времето на евентуална карантина. По същият начин ще се провеждат занятията и в НЕА ГЕРМАНИКА. В началото е предвидено да се провежда изцяло присъствени занятия и само при нужда да се преминава временно към онлайн обучение за период от 2 седмици. Така на практика ще се реализира така нареченото «хибридно» обучение.

За всичко това по-подробно и много други интересни неща и новости от кухнята на чуждоезиковото обучение можете да научете, ако посетите Езиков център НЕА ГЕРМАНИКА на адрес: бул. “България” 47, комплекс “Орфей”, ет. 2, офис 3. Управителят ни увери, че ще обърнат персонално внимание на всеки и ще го консултират по всички интересуващи го въпроси.

1 отговор

  1. Гражданин каза:

    Браво! Чудесни сте!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.