Глобиха италианец заради шумния му петел

Кукуриганията на петли явно не се харесват на гражданите на италианското градче Кастирага Видардо, където 83-годишен мъж получи глоба заради шумната си птица, предава Fox News.

Дългогодишният жител на градчето Анжело Болети ще трябва да заплати 166 евро, според местния вестник Il Cittadino, тъй като съседите му се оплакали от петела, който кукуригал шумно всяка сутрин.

„Нямам думи, защо беше нужно това?“, коментира Болети в интервю за местното издание.

Той обяснил, че петелът му, на име Карлино, по-рано живеел в градината му за дълго време. Тогава всъщност съседите му за първи път се оплакали от шумната птица и продължили да се оплакват, докато Болети не бил принуден да я подари на свой приятел.

Болети взел обратно птицата за известно време, тъй като неговият приятел бил на почивка за 20 дни. Малко по-късно на вратата му почукал полицай, който го уведомил, че съседите му се оплакват от шума, който идва от градината му. Петелът кукуригал всяка сутрин около 4:30 ч. и това будело съседите.

Малко по-късно възрастният мъж бил глобен на базата на местен закон, който гласял, че домашните любимци трябва да бъдат държани на поне 10 метра от къщите на съседите. Болети твърди, че държал петелът в клетка недалеч от къщата на съседите и казва, че ще обжалва глобата, тъй като не е знаел за това правило.

Според местната полиция, Болети е информирал служителя на реда, че петелът ще остане само за 20 дни, но го е задържал за по-дълго.

Darik

4 коментара

 1. Анонимен каза:

  :-))) ami 10 takuva peteli na sasedi…plus 100 jabi ot blizkata rekichka… :-))))

 2. Анонимен каза:

  Ами пеещия часовник в града, сутрин 6.00 ч. започва силен камбанен звън с мелодии“възрожденски патриотизъм“ на всеки кръгъл час до 22.00ч вкл. Монтиран е и „пее“ над главата на директора наРДВР. Дано не се наложи да го водим на лекар УШИ него и кмета Хасан.

 3. аноним каза:

  A в Джебел имамина също не признава наредбата за тишината и започва от5.30 и приключва към 23 часа, уредбата гърми и глутниците кучета му пригласят.Няма нито нощем ,нито следобяд спокоен сън за децата и хората,а доста от тях работят в Теклас и в Пневматика на смени.

 4. Динко каза:

  9:46. Точно сега трябва да „пее“ часовника,когато народа се е вдигнал и иска справедливост и смяна на системата. Но тъй като ТИ явно не си част от Българският народ и България, по добре си стой на страна и чакай откъде ще изгрее слънцето.Както го правите винаги разбира се!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.