Радев: Доверието в управлението е безвъзвратно загубено (Видео)

Дверието в управлението е безвъзвратно загубено. Това заяви президентът Румен Радев в обръщение към народа, което започна точнов 19.00 часа на „Дондуков“ 2.

„Повече от месец продължават протестите с искане за оставки на правителството и главния прокурор“. 

Това заяви президентът Румен Радев в обръщение към народа, което започна точно в 19.00 часа на „Дондуков“ 2.

„Правото на инициатива за свикване на ВНС принадлежи на не по-малко от половината народни представители и на президента, не и на премиера”, категоричен е президентът

„Изявението на премиера днес е нарушение на Конституцията. Правото на инициатива за свикване на ВНС принадлежи не на премиера, а на не по-малко от половината народни представители и на президента”, заяви Румен Радев.

„Уважаеми сънародници, повече от месец продължават протестите с искане за оставка на правителството и главния прокурор. Доверието в управляващото мнозинство е безвъзвратно загубено. Промените в кабинета не убедиха никого. Репресиите, провокациите и опитите да се неглижира гражданското недоволство само потвърждават необходимостта от исканите оставки.

Може ли партията-държава, която методично погазва разделението на властите, да инициира промени в Конституцията? Моят отговор е „не“.

Може ли партия, която вчера бойкотира парламентарния контрол, днес да предлага промени в Конституцията? Отговорът е „не“.

Може ли власт, която нарушава закона, не въвежда машинното гласуване и отхвърли електронното дистанционно гласуване да организира честни избори? Отговорът е „не“.

Може ли власт, която задуши свободата на словото, да предлага дебат за бъдещето на България? Отговорът е „не“.

Може ли мафията да реформира съдебната система? Отговорът е „не“.

Може ли министър-председателят, който превърна парламентарната република в автокрация, да предлага промени в Конституцията? Отговорът е „не“.

Разговор за Конституцията и бъдещето на България е възможен само след исканите оставки на правителството и главния прокурор и провеждането на честни предсрочни избори, категоричен бе държавният глава.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.