Караянчева за Радев: Президентът се опитва да участва в метежите

Това, което се случва в момента с подкрепата на президента, не е добре за България.

Това каза председателят на парламента Цвета Караянчева в Димово, предаде „Фокус“. Преди Димово парламентарният шеф бе в друга видинска община – Ружинци.

„Президентът се опитва да участва в метежите. На 2-ри се случи следното: влиза от президентството пеша през протестиращите, за да може да ги надъха, влезе в залата, назидателен тон, призовава за оставки без да е прочел Конституцията. И така обединителя се превръща в разединител“.

„Някои политици от телевизионни екрани, от лайфове във Фейса се опитват да обясняват как са големи борци, да там е лесно, но иди на терен, направи структура. Тогава ще призная, че наистина милееш и работиш истински. Тези паважни политици се опитват да дават акъл. Нека дават, но не познават реалната ситуация в страната“, добави шефката на парламента. „Не може да заставаме български граждани срещу български граждани. Ако някой иска да влезе във властта да се яви на избори“, каза тя.

Тя подчерта, че нейни набори си спомнят какво било години назад, когато имало Белене и репресии.

„Сега можеш да си говориш каквото поискаш“, уточни Караянчева. „Всеки може да каже каквото иска, дори да излъже и ние чуваме всички мнения. Никога не сме казали, че сме безгрешни, но това, което се случва в момента с подкрепата на президента, не е добре за България. За мен като председател на Народното събрание е важно институциите да си говорят“, посочи Караянчева.

„В началото на годината президентът каза, че сваля подкрепата от правителството. Само след няколко седмици въпреки всичко премиерът отиде при него и му предложи да се хванат за ръка, защото това, което идва като COVID-19 e страшно, сложно и не може да се политиканства. Какво получихме отсреща? Подигравки и подценяване на ситуацията. Хората, които бяха спасителите като ген. Мутафчийски, доц. Кунчев и проф. Кантарджиев, бяха превърнати в мишени. Сега изведнъж продължаваме да нагнетяваме метежа“, добави тя.

„Решихме да предложим Конституция, като обявихме, че над този проект ще работи ВНС. В началото се говореше за Конституция и ВНС, но след като заговорихме ние, изведнъж никой не искаше. Искат служебен кабинет. Няма проблем, но в тази ситуация трябва да има парламент, за да може да се приемат закони, които са необходими за борбата с коронавируса. Работата ни е да си гледаме нашата работа и да сме близо до хората“, допълни тя.

Източник: Епицентър

4 коментара

 1. Анонимен каза:

  Цвета и всички политици не можахте ли да разберете, че народа не ви иска защото сте слаби управляващите кой протестира или напуска работа при добър мениджър и

 2. Анонимен каза:

  Цвета и всички политици не можахте ли да разберете, че народа не ви иска защото сте слаби управляващите кой протестира или напуска работа при добър мениджър и добър управителен съвет.

 3. Анонимен каза:

  cecke, napravi obrastenie kam vsichki bg deputati i bg evrodeputati da napraviat publichni personalni mediini oficialni obrastenia kam bg izbirateli v rbg i vseki pootdelno deputat kakvo e svarshil za kolko rabotni chasa ot vremeto na mandata, koito sme vi se doverili, ot nachaloto na mandata do tozi mig. 🙂 blagodaria.

 4. Николай каза:

  Приказки на селска клюкарка.Ами слез и ти сред хората на площада за да усетиш „Народната любов“. И имаш ли собствено достойнство след като дори твоят министър председател те нарича „кърджалийска ……….Срам за града, но добре,че местните знаят,че си от Ямболските села.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.