Рекорд на заразени с COVID-19 в Кърджалийско, заразата е донесена от изселници

Двадесет случая на COVID-19 са установени през последното денонощие в област Кърджали.Това е рекорд от началото на пандемията. По брой новозаразени нашата област на второ място в страната. Изпреварва ни само Варна с едни повече. Зад нас е София. Според източник от Областния кризисен щаб става дума за зараза донесена от наши изселници в Турция. От Регионалната здравна инспекция издирват контактните на заразените. Утре ще се проведе заседание на Областния кризисен щаб, който се оглавява от Областния управител Никола Чанев, научи „Нов живот”. В съседните области Смолян и Хасково новите случаи на коронавирус са съответно шест и осем.
Нов живот

9 коментара

 1. Анонимен каза:

  Затворете границата, за да са мирни хорицата

 2. Анонимен каза:

  Като, че ли не се знаеше. Докато от начало имаше някакъв контрол по границите и заразените бяха по-малко сега се очертава още по-голяма зараза. Лошото, че хората измислиха ваксината и започнаха да я използват. В нашата страна няма такова нещо. Ще се чакат инструкциите от ЕС или от някои други държави. Вече няма кой да слуша и съветите на доц. д-р Магнъров.

 3. Covid каза:

  Pazara do Edirne i obratno shte struva skapo na Haskovo i Kardzali. Eftin alish- verish na cenata na poveche zarazeni.

 4. Хасан каза:

  Двойните граждани вместо да намаляват с годините,те се увеличават.Така ще е ,роден в Турция,бъкел не знае български но е бълг.гражданин защото прадядо му бил такъв.

 5. Кърджалия каза:

  Пак трябва да върнат преминаването на границата с тест за короновирус

 6. Анонимен каза:

  Zatvori granicata be tipanari

 7. ФИКРИ каза:

  Посочете от кое населено са носителите на Корона вируса.

 8. Анонимен каза:

  А посещаващите български граждани съседна Турция,дали не се връщат заразени. А що се отнася до мерките там,те са много по стриктни от нашите.

 9. Анонимен каза:

  Глупости.Месец май имахме също пик с 30 заразени.Бързо забравя човек.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.