97% от социалистите в Кърджали подкрепиха Корнелия Нинова за председател

Очаква се по-късно през деня да бъдат оповестени първите официални резултати от вчерашния изборен ден, в който членовете на БСП гласуваха за председател на партията. От Централната избирателна комисия за избора съобщиха, че са гласували повече от половината от избирателите социалисти. Предварителните данни сочат, че Корнелия Нинова е получила над 80 процента гласове от прекия избор за председател на БСП.
Кандидатите са четирима: досегашният лидер Корнелия Нинова, заместникът ѝ в партията Кирил Добрев и депутатите Валери Жаблянов и Красимир Янков.
Как премина вотът в Кърджали, съобщава областният лидер на БСП Милко Багдасаров.
Милко Багдасаров: Гласуването премина спокойно. Хората предпочетоха да дойдат в централния офис на партията – „Червеното“. Там бяха организирани секциите. В областния център имаше 3 секции, а в другите общини – по 1 или 2, една стационарна и една подвижна.
От 755 ченове гласуваха 621, което е над 83 на сто. За Корнелия Нинова резултатът е 95%, което е 580 гласа в област Кърджали. Над 90% е резултатът във всички общини, като най-висок е в Кирково и в Черноочене – по 100% и в Кърджали – 97%.
БНР

3 коментара

  1. Анонимен каза:

    Багдасаров, а сега на къде си?

  2. Баджо89 каза:

    Назми агата немали да се поохвали малко…?

  3. Гергов каза:

    Красимир Янков – „АЗ съм от новото поколение,не съм обвързан с приватизациии т.н…..Готов съм да яхна народното недоволство,да взема власта,да Ви покажа що е мутра макар че сричам като един роден водач на Партия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.