Доброволци и пожарникари на чаша кафе в Деня на отворените врати

 

В Деня на отворените врати във връзка със Седмицата на пожарната безопасност /14-18 септември/, първите гости на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в град Кърджали бяха доброволците от Доброволно формирование „Черноочене – 2016“.
На „чаша кафе“ ги посрещнаха директорът на Регионална дирекция „ПБЗН“ в Кърджали комисар Сергей Заимов, началникът на Районната служба главен инспектор Митко Николов и служители.
Беше направен разбор на летния период до този момент и се обсъдиха задачите, които трябва да се изпълнят до края на годината. Наблегна се на превантивните мерки за справяне с евентуални горски и полски пожари през есенния сезон.
Доброволците имаха възможност да се запознаят на място с наличната пожарна и спасителна техника. Те поздравиха екипа от пожарникари и спасители за отговорността, която са поели за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации.
Директорът на РД „ПБЗН“ комисар Сергей Заимов и началника на Районната служба в Кърджали гл. инспектор Митко Николов подчертаха, че разчитат много на доброволците, на поетия от тях ангажимент и на компетентността им при овладяване и ликвидиране на пожари или други спасителни операции.
Те благодариха на община Черноочене и изтъкнаха увереността си, че занапред ще продължат да работят в добра координация и със същото темпо.
Разбирайки ползите, община Черноочене създаде доброволно формирование „Черноочене – 2016“, което да е допълнителен капацитет от сили за реагиране и са съществен елемент за осигуряване на сигурност на гражданите от района.

Исмет ИСМАИЛ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.