Десетина симпатизанти на Александър Томов блокираха бул.“Черни връх“ в София

Десетина души, участници в националната конференция на движение „Заедно“ с лидер Александър Томов, блокираха движението по булевард „Черни връх“ в столицата в близост до хотел „Маринела“ (по-известен като Японския). Исканията им за оставка на премиера и на главния прокурор.

Преди това конференцията на движение „Заедно за промяна“ прие решение да работи за формиране на широка програмна коалиция, която да поеме управлението на България и призив всички политически организации, подкрепящи протестите да се обединят в името на политическа промяна.

„Нека партиите да отстъпят място на гражданското сдружение.Нека забравим за политическите различия и лидерските амбиции. Нека дадем възможност на тези, които са грешали в миналото, да се поправят сами и да преодолеят стари заблуди“, заяви един от участниците в блокадата.

От събота вечерта гражданският проект „Демокрация и законност“ разпъна палатка пред президентството и започва да събира сигнали за корупция, които ще изпрати на европейските институции.

BNR

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.