Силно представяне на кърджалийския каякар Емирджан Дурали в Унгария

Емирджан Дурали, който стана републикански шампион на едноместен каяк на последния държавен шампионат, спечели квота и участва в Унгария в турнира за юноши „Олимпийски надежди“. Състезанието се провежда всяка година и сега бе организирано в град Сегед с гребци от 20 държави от Европа и Америка. За първи път състезател на Спортен клуб по кану каяк „Арда“ се включва в такъв елитен международен форум.
Във възрастовата група на 16-годишните Емирджан се класира на 5-то място на 1000 метра едноместен каяк. Той се състезава и на двойки, но в по-горната възраст, тъй като партньорът му от Видин е на 17 години. Тандемът Емирджан Дурали-Николай Николов стана пети на 1000 м и 4-ти – на 500 м, като за няколко десети от секундата изпусна бронзовия медал.
С класиранията си във всички дисциплини кърджалийският каякар се нареди сред най-добре представилите се български национали на „Олимпийски надежди“. Погледът на младия талант е насочен към квалификациите за влизане в националния отбор за предстоящото през 2021 година Европейско първенство.  „Нямаме никаква възможност да тренираме нито аз, нито другите момчета от Спортен клуб по кану каяк „Арда“, тъй като не сме получили  финансова подкрепа отникъде. Страх ме е, че ако не се представя добре, ще се размина с националния отбор. Това ще е загуба и за мен, и за Кърджали.“, сподели Емирджан Дурали.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.