Мотоциклетисти от Швеция се хвърлят в събота и неделя в луда надпревара в ендуро шампионата в Кирково

Изключително голям е интересът към петия кръг от Българският екстремен ендуро шампионат, който ще се проведе на 26 и 27 септември в местността Кукуля в Кирково. Той ще премине под мотото „Родопска сакънтия – луда надпревара”. Състезателите  ще бъдат с 30-40 повече  от миналата година. До момента участие са заявили  120 души мотоциклетисти от цялата страна. Очаква се да се запишат поне още десет-петнадесет. Регистрацията ще приключи в петък на място към девет-десет часа вечерта. За първи път ще участват и състезатели от Швеция. Това каза за „Нов живот” директорът на състезанието Пламен Анев. По неговите думи завишеният интерес се дължи на перфектната организация и гостоприемството на кирковчани.

Състезанието вече е традиционно. Тазгодишното ще бъде трето по ред. Организира се от Крос клуб Кирково с подкрепата на община Кирково.

Откриването и брифингът за състезателите са в събота от 9.30 до 9.50 часа. Кметът на общината Шинаси Сюлейман ще даде старт на състезанието. Първият участник ще потегли по трасето  в 10.00 часа.

В неделя ще се състои ендурокрос. Първа серия започва в 10.00 часа. Състезанието ще приключи в 13.00 часа. Обявяването на окончателните резултати и награждаването на победителите ще стане в 14.00 часа. Кметът на общината Шинаси Сюлейман и спонсорите ще връчат наградите.

Състезанието е с мотоциклети, които преодоляват изключително трудни естествени и изкуствени препятствия. Включва пет класа – Мотори Про, Експерт, Сеньор, Стандарт и Жени. Публиката я очакват невероятни зрелища и емоции.

Центърът на състезанието е хотел „Авеню” в Кирково. Зад него е осигурен денонощен паркинг за машините.

Валери КОВАЧЕВ

1 отговор

  1. Darina каза:

    Bravo,strahotno,pozdravleniq za dobra rabota I organizaciq

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.