Домашна наркооранжерия си направил 24-годишен в село Калоянци

Домашна наркооранжерия и двама притежатели на дрога са били установени при специализирана операция на РУ-Кърджали вчера за противодействие на престъпления, свързани с придобиване, съхранение и разпространение на наркотични вещества. При извършено претърсване в къща в село Калоянци, обитавана от 24-годишен, полицаи открили 70 грама суха листна маса, която при извършен тест реагирала на марихуана.

В селскостопанска постройка в двора на къщата били намерени растения в 8 саксии с общо тегло 3,5 кг от същия вид дрога. Наркотиците са иззети, а притежателят им задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Образувано е досъдебно производство по чл.354а, ал.3, т.1 и чл.354в, ал.1 от Наказателния кодекс за притежание и отглеждане на високорисково наркотично вещество.

Два вида наркотици били намерени при обиск на 35-годишен в село Висока поляна – 0,5 грама кокаин и 1,5 грама марихуана. Видът на наркотичните вещества бил определен с тест. Мъжът е задържан в полицейското управление. Образувано е досъдебно производство. Работата по двата случая продължават сектор „Криминална полиция“ и разследващи полицаи в РУ-Кърджали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.