Замеряха централата на ДПС с яйца и боя

В 78-ма поредна вечер на протести в столицата за пръв път от началото на протестите рехава група демонстранти отидоха до централата на ДПС и замеряха сградата с яйца, пластмасови бутилки и бяла боя.

Охраняващите сградата полицаи не им попречиха по никакъв начин.

Централата на ДПС се намира на ъгъла на бул. „Александър Стамболийски“ и ул. „Братя Миладинови“ и движението по булеварда остана затворено за около 30 минути. Самата акция пред централата на ДПС продължи около 15 минути.

Около 22.00 часа протестиращите се върнаха обратно към „Триъгълника на властта“, откъдето шествието се отправи традиционно към Орлов мост.

Вчера от трибуната на „Отровното трио“ призоваха демонстрантите да носят домати и яйца със себе си днес.

По-рано днес адвокат Николай Хаджигенов от „Отровното трио“ обяви, че изненада тази вечер е, че шествието ще има друг маршрут – не до Орлов мост, а до централата на ДПС на бул. „Стамболийски“, предаде БНР.

Той обясни, че причината е, че от ДПС държат на главния прокурор Иван Гешев, докато протестиращите настояват и за неговата оставка, както и за „цялостно държавно творчество на ДПС в продължение на 30 години“.

Адвокат Хаджигенов каза още, че темата на четвъртото поред „Велико народно въстание“, което скоро ще бъде насрочено, ще бъде „Лебедово езеро“, заради ръководството на МВР и че протестиращите ще очакват жандармеристите да бъдат с балетни пачки.

По-рано тази вечер беше блокирано движението в центъра на София, след като протестиращите затвориха булевард „Цар Освободител“ с камиона с озвучителна техника. Движението по булевард „Дондукоков“ бе нормално.

Площад „Независимост“ беше озвучен от рок хитове.

„Изходът от ситуацията е всъщност оставката на премиера Бойко Борисов. Виждаме, той продължава от мобилния си щаб да се заяжда с президента на републиката. Това за мене е една комплексарска постъпка. Но пък хората са упорити,“ сподели протестиращ пред БНР.

„Няма да отстъпим. Ако Борисов иска диалог, да дойде тук и да го води. Само че той 78 дена се крие, управлява държавата от една джипка, не е ясно изобщо къде е, пуска някакви фейсове. Виждаме, че държавата се управлява по индиански,“ заявиха други демонстранти.

Около 50 души се включиха в протестното шествие в Пловдив

Междувременно около 50 души се включиха в традиционното за четвъртък протестно шествие в Пловдив. Те преминаха първоначално по централната пешеходна улица. След това блокираха бул. Цар Борис Трети Обединител в посока Сточна гара, както и кръстовището с бул. Христо Ботев.

Демонстрантите заявиха, че исканията им остават непроменени – оставка на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. Протестът протича спокойно.

Епицентър

1 отговор

  1. Анонимен каза:

    Следващият път демонстрантите ще хвърлят тикви, таман почнаха да узряват и вече са за бране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.