Цвета Караянчева: Цветанов рязко смени отношението си към президента

Всички в ПП ГЕРБ сме силно учудени как един от най-големите критици на президента – Цветан Цветанов, от известно време е негов голям поддръжник, подкрепя евентуален служебен кабинет и протестите срещу правителството и твърди, че може да има изборни манипулации. Не прави чест на никого да говори лоши неща за доскорошните си колеги, които той лично е ръководил и подкрепял. Да хвърляш кал по мястото, откъдето си тръгнал – не е най-добрият старт на нов политически проект.

Това каза членът на ИК на ГЕРБ и председател на Народното събрание Цвета Караянчева в Лом на среща с членове и симпатизанти на партията, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

„Ние категорично не се притесняваме от служебен кабинет, въпреки явната готовност на президента за реваншизъм. Няма от какво да се срамуваме и всичко, което сме направили – е видно за хората във всяко населено място. Но освен президентски реваншизъм – служебно правителство би означавало хаос и безвремие за България в една така или иначе крайно сложна ситуация за целия свят. Няма парламент, няма бюджет, няма нови инструменти в подкрепа на бизнеса и хората“, посочи Караянчева. По думите й оставката е най-лесното, но и най-безотговорното решение в тази ситуация. „Виждам каква е кондицията на структурите, ГЕРБ е на 100% готова за избори. Но понякога трябва да взимаш и непопулярни решения в името на стабилността, дори и те да ти носят негатив“, допълни тя.

Според Цвета Караянчева не бива да ни изненадват критиките на БСП, Радев и другите извънпарламентарни сили по адрес на изборните правила. „Те знаят, че ще загубят вота и отсега търсят начини да оправдаят неуспеха си. Машинно гласуване ще има, както и с хартиена бюлетина. Но не това ще реши изхода на вота. А това кой какво е направил, кой какво е оставил след себе си. Магистралите, пречиствателните станции, енергийната диверсификация, влизането в ERM II, модернизацията на армията. Логично е след всичко това премиерът Борисов да има много врагове. Много интереси бяха нарушени, но всичко в името на идните поколения“, заяви председателят на Народното събрание.

Караянчева бе категорична, че твърденията за колаборация на ГЕРБ с ДПС са абсурдни. „Попитайте хората в смесените райони кои партии участват в изборите там. Единствено ние и ДПС. И битката е жестока. Само ние можем да се опълчим. А партиите на жълтите павета хората там дори не са ги чували. За да бъдем и максимално обективни – нека да припомним кои партии аплодираха Радев в парламента преди няколко седмици и кои партии всяка сутрин не участват в регистрацията“, отбеляза председателят на Народното събрание. Тя добави, че са несъстоятелни тезите на опонентите на ГЕРБ и за нова Конституция и Велико Народното събрание (ВНС). „Искали сме да останем на власт на всяка цена. Че нали ВНС предполага провеждането на избори и гарантирането на максимално представителство на гражданите. Протестиращите го искаха, триото го искаше и когато го предложихме – всички се отрекоха“, завърши Цвета Караянчева.

Източник: Епицентър

3 коментара

  1. Анонимен каза:

    Бягайте, че ида. Ама за празника на 22.09.2020 г. как я посрещнаха във Велико Търново.

  2. Гражданин каза:

    Може би се притеснявате че няма да можете да приберете парите за ковид 19,най голямата причина да не подавате оставки точно сега в най голямата далавера,безочлива,нагла …Оставка този път нямате шанс миналия път раздадохте сумата пари на избирателите и треперехме от страх че ще изгубите изборите но всяко нещо има край и вашето наближи.Народа отвори очите си.Бита карта сте не се правете че не усещате това

  3. Аноним каза:

    Тази много се надява на ДПС особено в Кърджали свърши се с това ние не искаме ДПС и ГЕРБ които засякоха горите в РОдопите и ги разпродадоха в ГЪрция.Вички от ДПС и ГЕРБ са с Къщи за гости от крадени пари и народа вижда това ще каже последната си дума на избори.НЯмате и представа колко Кърджалийци има които ви мразят но бъдете сигурни че ще ви приберат парите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.