Станишев: Опозицията загуби! Следващият Национален съвет няма да прави проблеми на Нинова

Следващият Национален съвет няма да прави проблеми на Корнелия Нинова.

Това каза президентът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев пред журналисти, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Според него заявката на конгреса е силна за спечелване на изборите следващата година.

Президентът на ПЕС Сергей Станишев изтъкна, че образът на БСП се променя.
„В момента анализираме какво всъщност се случи. За мен този резултат, който имаме за Национален съвет, е логичен резултат в процесите, които текат в БСП в последните 4 години. Дълги години БСП беше единствената партия, която беше идейна, колективна, в която вървяха спорове и политиката се формираше чрез диалог. Аз много пъти съм споделял и пред медиите и пред форумите на партията, че ме притеснява една тенденция, че започваме да приличаме на останалите партии“, каза още Станишев.

Според него случилото се на конгреса и на вътрешнопартийния избор показало, че БСП е лидерска партия, която няма здрава ясна идейна основа.

Станишев отчете, че тази нощ е загубила политическата и идейната опозиция. „Запазиха позиции обаче конюнктурната опозиция“, допълни още президентът на ПЕС.

Според него спорът за Истанбулската конвенция е била фалшива новина и фалшива теза.

„Европейските социалисти имат много ясна политическа линия. Всяка партия се оценява от гледна точка доколко отговаря на тези критерии. Не искам да кажа нищо конкретно. Казвам общата линия. Нашето политическо семейство е било критично към много партии в рамките на семейството, когато се виждат разминавания“, допълни още Станишев.

На въпрос как ще работи с Корнелия Нинова оттук нататък, Станишев заяви, че ще му бъде много по-комфортно да работи с Корнелия Нинова.

1 Отговор

  1. Анонимен каза:

    Ходи да правиш коалиция с ДОСТ. Нали с Лютви Местан се целувахте в София на Орлов мост. Като управляващ България да е видяла някакъв хаир от тебе.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *