Цветанов призова за незабавни предсрочни избри на учредяването на партията си

Днес Цветан Цветанов учредява нова партия „Републиканци за България“. В „Интер Експо Център“ в София Цветанов заяви, че позиционира проекта си в център-дясно и обявява за приоритет на партията евроатлантическата посока на развитие на страната.

„Представителността на настоящия парламент е изчерпана и предсрочни избори трябва да се проведат колкото е възможно по-скоро“. С тези думи той се обърна към стотици свои поддръжници, които събра на учредителното събрание на своята политическа партия.

В слово пред учредителите Цветанов обеща, че „републиканците“ няма да бъдат водаческа партия. „Това не трябва да бъде лидерски проект на един човек, а да бъде подплатен с много голяма експертиза от широк изпълнителен съвет“.

В тази връзка Цветанов обяви, че бъдещият председател на партията не трябва да остава на поста за повече от два мандата.

На нападките на бившите си съпартийци от ГЕРБ, че се е превърнал в рупор на държавния глава Румен Радев, Цветанов отвърна: „На президентската институция – да, но различията, които съм имал с президента, са много ясни.“

В състава на новата партия влизат бившият председател на парламентарната Комисия по външни работи Джема Грозданова, журналистът от БНТ Горан Благоев и известният щангист Благой Благоев. Сред учредителите са и братя Вълневи от Чикаго.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *