5 консуматива, които всеки шофьор трябва да има в колата си

Не само зимният сезон трябва да става повод за това да сме особено бдителни за недвусмислени индикации, че нещо с колата не е наред, или че е време да вземем превантивни мерки, за да не се превърнем в герои от мелодраматичен сюжет на пътя. Заложете на превантивните мерки и изберете всички необходими консумативи за автомобила от Макс Ауто 24 и бъдете винаги спокойни, докато шофирате.

Какво трябва да има в аптечката

По закон, във всяка лека кола трябва да присъства аптечка, която да включва в състава си следните компоненти, необходими за оказване на първа помощ:

  • Бинт и превръзки за рани;
  • Памук и лепенки;
  • Кръвоспираща лента;
  • Кърпа в триъгълна форма;
  • Стерилни ръкавици и разтвор за дезинфекция;
  • Уред за обдишване;
  • Безопасни игли и ножица с тъпи ъгли.

Нека не забравяме, че инцидентите на пътя са ежечасни, а ние е редно да сме колкото се може по-подготвени да окажем медицинска намеса, ако станем свидетели на ПТП или ако сме част от такова.

Авариен комплект за колата

Никак не е приятно да закъсаме по средата на пътя, а колата ни упорито да отказва да продължи да се движи. В подобен момент, е желателно да запазим спокойствие, докато не дойде пътна помощ или друг автомобил, оборудван с теглич. За да подадем информация на останалите участници в движението, че сме аварирали, е необходимо да имаме в багажника си следните консумативи:

  • Пожарогасител;
  • Светлоотразителни авариен триъгълник и жилетка;
  • Аптечка.

Изискванията на КАТ гласят, че всеки водач трябва задължително да притежава авариен комплект за кола с пълния набор консумативи към него. Изберете го от Макс Ауто 24.

Резервни крушки

Какво бихте направили, ако внезапно крушката на някой от фаровете угасне, а Вие шофирате по затъмнени участъци с ниска видимост? Тази ситуация е крайно неприятна и доста опасна, затова се снабдете с резервни крушки за автомобил, които да добавите към останалите консумативи тип “за всеки случай”. Изгарянето или прекъсването на жичката може да доведе до мрак на пътя, което е добре да избегнете.

Въже и кабели за прехвърляне на ток

Теглителното въже и кабелите за подаване на ток при нужда са неизменна част от допълнителните консумативи на всяка лека кола, за да сме максимално полезни на останалите водачи на пътя. Купете ги на добри цени от Макс Ауто 24 и бъдете подготвени за всяка една ситуация. 

Заверен и зареден пожарогасител

Пожарогасителят в колата подлежи на ежегодно презареждане (при нужда) и заверяване. Ако пропуснете указаните срокове, е възможно да станете обект на глоби от страна на властите. Винаги инспектирайте състоянието на този консумативи, обръщайки внимание на написаното на етикета. 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.