Как дрънкалките помагат за развитието на бебето

Всяка детска възраст си има своите особености. Ако за новородените е типично да спят през по-голямата част от времето, то при малко по-големите деца се наблюдават други поведенчески явления, на които ние родителите трябва да реагираме адекватно.

Пеленачетата, които все още не могат да говорят и вървят, имат нужда от много часове, прекарани в сън, за да растат здрави и спокойни. Техният режим се състои основно в хранене, спане и кратко бодърстване, като последното трябва да бъде съпътствано и от подходящите за възрастта играчки. Съвременните бебешки дрънкалки са отлично средство да привлечем и задържим все още неустойчивото внимание на малкото дете. 

Защо дрънкалките са полезни за бебетата

Бебетата на няколко месеца реагират на ярки цветове и силни шумове, които изострят вниманието им и ги стимулират да полюбопитстват какво се случва около тях. Приятните мелодии и бебешките играчки тип животни са доста добро решение за всяко малко бебе и дори новородено. Те стимулират сетивата и помагат за правилното развитие на детето. Напълно безопасни са и могат да се използват като аксесоари към колички и легла, за да са винаги на видно място за бебето. 

Предложенията на Амек Тойс са висококачествени, плюшени и меки, като няма дете, което да не ги харесва. Съобразени изцяло с немирната детска природа, всички занимателни игри, животни от плюш и дрънкалки са чудесно средство за игра и развлечение. Защото забавленията за най-малките са винаги от значение.

Кога можем да дадем на бебето да си играе с тях

Бебетата на 1-2 месеца могат да чуват и виждат, но до шестия месец те все още развиват зрението си. В тази възраст те не могат да се движат сами, а ръчичките им са постоянно свити в юмрук и стискат всичко, което попадне под техния обсег.

Тук не може и да става дума за самостоятелна игра с бебешки дрънкалки, но можем да пускаме на новороденото успокояващи звуци и мелодии, които ще допринесат и за приятната атмосфера в стаята. За да разберете кога е дошъл моментът да предложите на малкото бебешка дрънкулка, с която да си играе, трябва да са налице някои обстоятелства:

  • Бебето има навършени поне 4-5 месеца и е вече подвижно;
  • Проявява силен интерес към всичко, което правите;
  • Заглежда се по наличните видове играчки в стаята;
  • Умее да изразява емоции;
  • Опитва се да контролира движенията си;
  • Изучава света около себе си като поставя всичко в устата си, умишлено пуска на земята предмети и т.н.

Не прибързвайте с предоставянето на бебешки дрънкалки. Първоначално ги поставете на безопасно място, за да свикне детето с тях. Както се казва – всичко с времето си. Наслаждавайте се на всеки момент. 

Как да изберем най-подходящата

В Amek Toys има разнообразни бебешки дрънкалки за новородено и дете в малко по-голяма възраст: животни от плюш с пластмасови елементи, вибриращи играчки, латерни и др. Опитайте с някое от тези предложения и наблюдавайте реакциите на пеленачето. Това недвусмислено ще Ви покаже дали бебешката дрънкалка е подходяща. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.