Доброволците към БМЧК от клуб „Помощ за щастие“ в Бенковски набират нови членове

На 12 октомври доброволци на БМЧК от клуб „Помощ за щастие“ към СУ „Н.Й.Вапцаров“ – Бенковски, стартираха кампания за привличане и набиране на доброволци. По време на кампанията, младите червенокръстци ще влизат в различни класове, където ще презентират дейността на клуба си и ще запознават  връстниците си с принципите и основните направления по които работи организацията.

БМЧК е доброволна младежка организация, която е неразделна част от БЧК и принадлежи към Международното младежко червенокръстко движение. Чрез своите доброволци в цялата страна и със своите програми за обучение БМЧК утвърждава доброволческите ценности сред децата и младежите, работи за намаляване на социалната и здравната им уязвимост и извършва застъпничество за подобряване на благосъстоянието им. Доброволец  може да бъде всеки, без разлика на раса, пол, религия, социално положение и политически възгледи, който действа в съответствие с основните принципи на Червения кръст.

„Доброволческият труд прави хората, които го практикуват по-щастливи и успешни в живота. Освен множеството умения и качества, които развиват, хората усвояват идеята, че когато помагаш на другите, помагаш най-много на самия себе си. Това им помага да чувстват допълнителен смисъл в живота си, да правят нещо значимо и за тях и за другите и да оставят нещо значимо след себе си.“ – споделиха инициаторите на кампанията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *