COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 1 Днес (21); 30/09 (20 ↓) ; 01/10 (17 ↓) ; 02/10 (13 ↓)

Венцислав Стайков показва „История вкаменена във времето“, вижте я!

„История вкаменена във времето“, фотоизложба на поета и краеведа Венцислав Стайков, ще бъде открита в петък, 16 октомври, в родния му Кърджали.

В Арт галерия „Кръг“, срещу ресторант Москва, ще бъдат подредени 60 –те фотоси, избрани измежду стотиците, снимани години наред сред скалните светилища и другите култови места в Източните Родопи.

Венцислав Стайков е истински пътешественик. Няма интересно място в нашия край, където да не е стъпил неговият крак. Може да има и други като него запалени по старините планинари. Но той се различава от всички по това, че успя да сподели видяното и преживяното по тези сакрални места с хилядите читатели на „Нов живот“, „Перперикон“, „Тракия“, а също и в много други сайтове и

вестници, включително и във Фейсбук. През очите на Венци

хиляди можеха да видят вкаменената история на времето в Родопите. Фотоапаратът му е документирал много от тези събития, само една част, но може би най-магичната и въздействаща,ще видите сега в арт галерията на бул „Тракия“.

Венцислав Стайков е име за Кърджали. Публикувал е девет поетични книги и две с пътеписи. Носител е на редица национални поетични награди, както и на втора награда от фото конкурса „Аз, репортерът на Източните Родопи“.
Организатор е на пленера „Поетични вечери под Перперикон“, който събира творци от цялата страна, както и гости от Гърция, Турция, Италия и Франция. Поради мерките заради коронавируса официално откриване на изложбата няма да има. Но като спазвате предписанията може да разгледате фотосите до края на октомври.

Проявата е включена в събитията на Община Кърджали по случай Денят на Кърджали. Партньори са също „Нов живот“ и Арт галерия „Кръг“

НЖ

5 Отговори

 1. Маги Боянова каза:

  Поздравявам те,приятелю !
  Най – добрият приятел. Най – веселият водач по пътеките на планините. Най – сладкодумният разказвач, за всяка педя земя ,по която стъпвахме.
  Ето това е Венци за мен.

 2. Руме Зиновиев каза:

  Браво Венци! Мисля да последвам примера ти с една изложба посветена на Скалните лица на пеоните – Кюстендил

 3. Юлиан каза:

  Щастлив съм, да имам за приятел Венци! Светъл човек, духът на Родопи!

 4. Йордан Димитров каза:

  Поздравления Венци!

 5. Елена каза:

  Венци, благодаря ти за разходката до момата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.