Волейболистите на Арда играят на турнир в Добрич за място в една от двете осмици на Суперлигата

Утре вечер започват предварителните турнири за попълване на първа и втора осмица във волейболната Суперлига. Мъжкият отбор на ВК Арда е в трета група, където ще се състезава срещу Добруджа 07 (Добрич), Пирин (Разлог) и Берое 2016 (Стара Загора). Мачовете ще се играят на 15, 16 и 17 октомври.

Днес момчетата на старши треньора Иван Халачев пътуват за Добрич, където в спортна зала „Добротица“ ще се проведе единият от четирите турнира за класиране в Суперлигата. Домакинства отборът на Добрич. Играе се по схемата всеки срещу всеки. Първият директно се класира за първата осмица, четвъртият директно остава във втората осмица, а вторият и третият играят в два от три мача за второто място.

Турнирите на другите три четворка са в Монтана, в Пазарджик и в Бургас.

От 16-те отбора трябва да се определят две осмици, с които ще стартира редовния сезон на Суперлигата. Волейболистите на Арда пътуват днес за Добрич. Отборът е със силно подмладен състав.

„Нямаме големи очаквания от турнира. При финансовия недоимък на клуба, целите ни са да съхраним волейбола в Кърджали до по-добри времена. Важното е, че момчетата са спокойни и ще дадат всичко от себе си, за да се представят добре“, каза за „Нов живот“ президентът на клуба Милко Багдасаров.

Домакините напомнят на страницата си във Фейсбук, че носенето на маски от публиката е абсолютно задължително.  Капацитетът на залата ще бъде 650 места, като при изчерпване на всички 650 билета няма да бъдат допускани повече зрители.
В зала „Добротица“ вече е направена организация за движение в една, както и отделни вход и изход, уточняват домакините.

Очакванията на волейболните запалянковци са за интересни мачове и силна конкуренция между отборите.

1 Отговор

  1. Анонимен каза:

    Оставка багдасаров!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *