ДПС-Кърджали: Настояваме за незабавната оставка на Цвета Караянчева

„Нов живот“ публикува без редакторска намеса Декларация на Областния съвет на ДПС – Кърджали, получена на редакционната поща. Ето нейният текст:

ДЕКЛАРАЦИЯ

На Областен съвет на ДПС – Кърджали

Ние, представителите на ДПС в област Кърджали, настояваме за незабавната оставка на председателя на НС г-жа Цвета Караянчева, която остана на поста си след гласуването в парламента на 15 октомври 2020г.в резултат на политическия инат и късогледство на ГЕРБ.

Убедени сме, че лица като г-жа Караянчева и караянчевщината нямат място в българската политика. Госпожата не е заплаха за ДПС в смесените райони, какъвто ореол се опитват да ѝ припишат нейните съпартийци. ДПС печели убедително и неизменно вота на хората във всичките 7 общини от областта, въпреки нейното присъствие  на политическата сцена вече 13 г. Факт е, обаче, че тя нанесе огромни щети на толерантността с агресивното си поведение, насаждането на страх, с омразата и противопоставянето, които наложи като модел на поведение на ГЕРБ в Кърджали. Моделът „караянчевщина“, за съжаление, вече е пренесен и на национално ниво.

Този модел, който категорично отричаме,  включва:

 • Злоупотреба с власт и всяване на страх от властта;
 • Опорочени конкурси и повсеместни партийни назначения;
 • Използване на областния управител като пръчица за наказания на местната власт, благодарение на което валията абдикира от отговорността на държавен служител и остана в изолатора;
 • Недопустимо разделение на миряните и политизиране на религиозните празници и храмове;
 • Липса на управленски капацитет и експертиза – вече 10 години откакто ГЕРБ е на власт, нито един привлечен инвеститор в област Кърджали;
 • Опорочени конкурси за директори на училища;
 • Ликвидиране на диалога между местната, регионална и централна власт в ущърб на гражданите на Кърджали;
 • Превръщане на държавните учреждения и фирми в партийни офиси на ГЕРБ, и т.н.,и т. н.

ДПС-Кърджали ще продължава да отстоява принципите на демокрацията, правовата държава, човешките права и толерантността в интерес на развитието на региона и подобряване на жизнения стандарт на хората.

През последните 30 години нито един  министър председател на България  не си е позволявал така да обижда Кърджали…, нито Кърджали го е заслужил!

Цвета Караянчева не е Кърджали и Кърджали не е Цвета Караянчева!

В името на държавността и стабилността Областният съвет на ДПС-Кърджали настоява за оставката на председателя на НС г-жа Цвета Караянчева.

 

Областен съвет на ДПС – Кърджали

17.10.2020 год.

 

 

3 коментара

 1. Анонимен каза:

  Това абсолютно важи за стила на управление на ДПС. Тоест градеца вика дръжте крадеца.

 2. Дончо каза:

  Софиянци си имат Киро Скалата ,а ние си имаме Цвета Скалата .

 3. Незаависим каза:

  Дпс вече е без гласна буква хората не ви вярват вече, нищо не направихте през тия 25 г на власт само хората
  Около вас ги направихте богати как да ви вярваме,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.