Недостиг на противогрипни ваксини в Кърджали прогнозират лични лекари и аптекари

Недостиг на противогрипни ваксини в Кърджали прогнозират лични лекари и аптекари. Заради пандемията от коронавирус,кърджалийци тази година предпочитат да се застраховат поне от грипа. Върви записването на пациенти при джипитата, за да се заявят желаните бройки. Средно при личен лекар до сега са се регистрирали по стотина души, но броят на желаещите е много по-голям.

Кърджалийци бяха излъгани вече в очакванията си. Ваксините трябваше да бъдат при джипитата до 15 октомври, но това не стана. Фирмата производител се забави, а и доставчиците поискаха точни бройки, което наложи записването при личните лекари.

Аптекарите негодуват, че за тях липсват дори минимални количества, както например през миналата година. Има пълна дезорганизация . Джипитата ще се снабдяват от един склад, а аптеките от друг. Липсва информация как ваксините ще се разпределят. Несигурност цари както при джипитата, така и при аптекарите. Личните лекари не знаят какво ще получат. Аптекарите имат актуализирани списъци с клиенти, но не виждат възможност да удовлетворят желанията им.

Георги Кулов

2 коментара

  1. Незаависим каза:

    Кърджали е Последна дупка на кавала никои нищо не спазва проверете как е положението в болниците ако има кой да провери никой не си върши работата, няма кой да им прави забележка за това си правят каквото си искат тия лекари сестри, болните от коронавирус ги вкарват пред чакащите хора пред кабинета за магнитен резонанс абсурд хората се тъпчат вкоридорите никаква дистанция

  2. Анонимен каза:

    Първо аптекарите и лекарите да си бият ваксини тогава ние.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.