Удариха първа копка на нова спортна зала за 1100 зрители

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, председателят на Народно събрание Цвета Караянчева, областният управител на Кърждали Никола Чанев и кметът на града Хасан Азис направиха първа копка на многофункционална спортна зала, съобщиха от пресцентъра на Министерство на младежта и спорта.

Финансирането на проекта беше осигурено през 2018 г., когато Министерски съвет отпусна 3 663 000 лв. за построяването на съоръжението. Допълнителни 400 000 лв. ще бъдат отпуснати от бюджета на Министерството на младежта и спорта. 

Многофункционалната спортна зала в Кърджали ще разполага с 1100 места и игрално поле с размери 20/40 м. Тя ще се използва както за тренировъчна и състезателна дейност от всички отборни спортове, тепихни спортове, бадминтон и всички видове гимнастика, така и за организирането на концерти, конференции и конгреси. Съоръжението ще разполага с тренировъчен блок със съблекални, две тренировъчни зали, складове, инсталации и паркинг.

“Постарали сме се проектът да е оптимален. Тук ще могат да се провеждат и международни състезания, защото залата ще отговаря на всички високи стандарти. Това е съоръжение, което със сигурност ще помогне за развитието на спорта в Кърджали.

Благодаря на г-жа Цвета Караянчева и на г-н Чанев, че положиха усилия да се осигури финансирането за този проект. Благодаря и на Общинския съвет на Кърджали и кмета на града, че осигуриха терена, на който да бъде построена новата зала. С общите усилия на цялото общество това съоръжение ще бъде факт.

Пожелавам много успехи на кърджалийските спортисти, много деца да тръгнат по пътя на нашите успели атлети, да се занимават с любимите си спортове и да ни радват”, заяви министър Кралев.

Председателят на 44-то Народно събрание Цвета Караянчева припомни, че преди година правителството отпусна 2,5 млн. лв. за изграждането на осветление, ремонт на козирката, реновиране на терена и поставяне на информационно табло на “Арена Арда”, за да може местният футболен отбор да играе мачовете си от Първа лига на собствен терен.

“Тази зала е поредното доказателство, че премиерът не разделя общините на мои и твои, защото във всяка една българска община живеят български граждани. Това съоръжение ще бъде не само за спортистите, то ще бъде и за онези активни граждани на Кърджали, които искат да развиват спортове. Кърджалийци заслужават и този жест от страна на правителството.

Нека да си пожелаем след една година отново да сме тук и да се поздравим с откриването на залата. На добър час на строителите и се надявам, че всичко ще върви по ноти”, заяви Цвета Караянчева.

Областният управител Никола Чанев благодари на премиера Бойко Борисов и правителството за осигуреното финансиране. Той благодари и на Министерството на младежта и спорта за реализацията на този проект. 

Кметът на Кърджали Хасан Азис изказа благодарност на Общинския съвет и ММС за стартирането на строителството на многофункционалната спортна зала. Той връчи официално разрешителното за строеж на министър Кралев преди първата копка. 

Кралев, Караянчева и Чанев посетиха и манастирски комплекс “Свети Иван Предтеча”, за чийто строеж правителството отпусна общо 1 милион лева – 800 хиляди лева през 2015 г. и 200 хиляди лева през 2017 г. 

 
Отец Николаи, който служи в храма, подчерта, че помощта от правителството за възстановяването на манастирския комплекс е важна за православната общност в региона.

5 коментара

 1. ЕЛЕН каза:

  ГЛУПОСТИ! КОЙ ЩЕ ВИ ПЪЛНИ ЗАЛАТА?!ХОРА НЕ ОСТАНАХА В КЪРДЖАЛИ ! ВМЕСТО ДА СЕ ЧУДИТЕ КЪДЕ ДА СИ ПЕРЕТЕ ПАРИТЕ,ПО-ДОБРЕ ДА БЯХТЕ СЕ ЗАЕЛИ ЗА ОКОЛОВРЪСТЕН ПЪТ В КЪРДЖАЛИ!!!!!!

 2. Анонимен каза:

  Bravo, Cvete! Gaz, gaz, gaz za okolovrastna magistrala i vazduchna kabinkova linia do kavala ili pone metro do port kavala…:-)))

 3. Дончо каза:

  От тези всичките на снимката не можеш да сглобиш един свестен.Туршии .

 4. анонимен каза:

  Някой изобщо мисли ли за околовръстен път? Може би живеещите а бул. Беломорски “ трябва да го блокират, за да се замислят управниците какво причиняват на хората със своето безхаберие .

 5. Ставри каза:

  Поредната пиар акция на г-жата.Копката е направена,комисионните ще бъдат усвоени,переспективата мъгла! Кой ще финансира спортовете,кой ще подържа базата като дори и тази която я има пустее с изключение на футбола /много добре знаем кой и как го финансира и донякъде волейбола/. Може би ГЕРБ разчита на поредният заем….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.