Отказаха досъдебно производство срещу гардовете от НСО в „Росенец“

Военната прокуратура в Сливен отказа да образува досъдебно производство срещу служителите от Националната служба за охрана по случая “Росенец”.

Това съобщи в профила си в социалните мрежи бургаският общински съветник Димитър Найденов.

Жалбата бе по повод инцидента на 7-и юли тази година. Тогава Христо Иванов, Ивайло Мирчев и Димитър Найденов бяха избутани от служители на НСО при опит да слязат на плажа близо до сараите, свързвани с Ахмед Доган. Тримата активисти на „Демократична България“ се опитаха да стигнат до брега с лодка. Но бяха посрещнати от гардовете на НСО и се стигна до стълкновение. Бе поругано и българското знаме, което бе захвърлено на ивицата.

Бургаският общински съветник Димитър Найденов коментира решението така:

„Ако някой да го блъскат, да го заплашват и да влачат във водата не е престъпление, не е хулиганство, не знам какво е.

При положение, че говорим за длъжности, действащи офицери на активна военна служба. Желанието на прокуратурата е да прикрие и да потули тези деяния на служителите на НСО“.

По-късно шестима служители на Националната служба бяха санкционирани дисциплинарно за пропуски при изпълнение на служебните им задължения на 7 юли. А двама бяха уволнени за допуснати дисциплинарни нарушения, включително и поведение, уронващо престижа на НСО.

Найденов съобщи, че отказът за образуване на досъдебно производство ще бъде обжалван пред Апелативната прокуратура.

Междувременно стана ясно, че още повече се заплита ситуацията с улицата до летните сараи. Две от фирмите, свързвани с почетния председател на ДПС, обжалват решението на ОС, с което се реши улицата да си остане общинска. Според Найденов бомбата за това вероятно е заложена предварително.

BNR

1 отговор

  1. Анонимен каза:

    Ако в някоя цивилизована и нормална държава някой който и да е и още повече действащи офицери от НСО се поругае с националното знаме просто не мога да си помисля какво би им се случило. Не само ще има затвор ами може би и най-тежкото наказание. Да ама в България както се вижда няма да имат и получат никакви строги наказания. Само като си помисля колко войници са си дали живота по време на войните защитавайки българският трибагреник в името на родината. Просто нямам думи някои политици до къде ни докараха.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.