Алековци с акция – дърва за огрев на нуждаещи се

Неочаквано силният вятър, който вилнееше преди няколко дни в Кърджали, стана причина за поредната дарителска акция на доброволците от Професионална гимназия по икономика “Алеко Константинов”.

Бурята изкорени огромно дърво в двора на училището. Позитивното мислене на младите хора не им позволи просто да изхвърлят дървения материал. С помощта на ПГТ “Проф. д-р Асен Златаров” дървото бе нарязано за огрев. Доброволците опаковаха всичко в чували и с безвъзмездната помощ на Сали Местан, собственик на фирма в града, материалът бе доставен до дома на нуждаещо се семейство на ученичка от Икономиката. Така учениците разбраха народната мъдрост, вложена в поговорката “Всяко зло за добро”.

Доброто не спира дотук. Бяха предадени и събраните от всички ученици пластмасови капачки, част от кампанията “Капачки за бъдеще”, с надеждата, че ще помогнат за спасяването на най-ценното – човешкия живот.

1 отговор

  1. Стоян каза:

    .. баси държавата щом децата започнаха да осигуряват дървата на хората, герб,бсп,патриоти и дпс официално обявявайте фалит на държавата и изчезвайте.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.