Хасан Азис: Властта иска да прехвърли отговорността за COVID 19 на кметовете

„Голяма част от представителите на местната власт са обезпокоени от това, че трябва да затварят заведения, театри, обществени места. Това означава прехвърляне на отговорност на кметовете. По-малките общини дали имат експертна възможност за това? Дали имат законово право да затварят? Отговорът е не. Кметовете не затварят заведения, театри, общини и населени места. Затварят се след заповед от здравния министър чрез структурите му по места.“
Това заяви кметът на Кърджали Хасан Азис по БТВ.
Правителството трябва да поеме своята отговорност чрез експертите и министерства. Кметствата могат да бъдат само партньори в борбата с COVID 19, посочи той в предаването „Лице в лице“.
Хасан Азис, който е и зам.-председател на ДПС, коментира и политическата обстановка в държавата.
„Единствената политическа партия, която излезе в защита на държавността беше ДПС. А сега каква е държавността заради която има протести и барикадиране на политическата система и на улицата? Дадохме решение – антикризисен кабинет, който да подготви изборите. Има парламентарен механизъм за излъчване на премиер и подготовка за изборите“, посочи Хасан Азис.
По думите му всяка една от политическите партии са излезли с позиция, водени от своя теснопартиен интерес, единствено ДПС изразила позиция в защита на държавността.
„Цялото общество разбра мотивите за искане на оставките на правителството, президента и председателят на НС. Живеем в криза. Тя е в обществото, в политиката, в държавността“, каза кметът на Кърджали.

1 отговор

  1. Анонимен каза:

    А ти искаш да си на почивка, научи се да се грижиш за хората и града! Стига партизанщина и ДПС! Ти си кмет!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.