Джонсън обмисля да затвори Великобритания за месец заради коронавируса

Британският премиер Борис Джонсън обмисля да наложи нова едномесечна национална блокировка в Англия следващата седмица, след като учените предупредиха, че коронавирусът се разпространява по-бързо от най-лошите им прогнози, предаде „Ройтерс“.

Очаква се Джонсън да проведе пресконференция в понеделник, за да обяви новите мерки, които биха позволили да останат отворени само основни магазини и училища, детски ясли и университети, пише в. „Таймс“

Новите мерки все още са в процес на обсъждане и не е взето окончателно решение, пише вестникът, позовавайки се на висш държавен източник.

Понастоящем правителството има тристепенна система от ограничения за местните райони в Англия, като ниво 3 е най-високо. Шотландия, Уелс и Северна Ирландия провеждат свои собствени политики за борба с пандемията.

„За недоволните, които не вярват във втора вълна, има втора вълна“, каза Калум Семпъл, професор по медицина от огнища в университета в Ливърпул, пред BBC.

„И за разлика от първата вълна, когато имахме национално заключване, което защитаваше огромни части от обществото, това огнище сега води до бунтове във всички възрастови групи“, подчерта професорът.

Източник: standartnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.