Васил Дончев: Хасковски ловци бракониерстват на наша територия и белята стана

Нашето сдружение няма нищо общо със случая. Ловци от дружина Николово, която е към Сдружението в Хасково са навлезли в землището на Петелово, което е на  територията на Ловно-рибарско сдружение в Кърджали. Това е чисто бракониерски лов. От няколко години имаме проблеми с тях. Най-често се оправдават, че са загубили  кучетата и ги търсят. След случая два пъти говорих с председателя на Ловно-рибарското сдружение в Хасково. Ще изпратим и официално писмо, с искане дружина Николово да бъде наказана. Имам уверението и от държавни горски служители, че дружина Николово ще бъдат санкционирани по Закона за лова и опазване на дивеча. Какво се случи – хасковски ловци бракониерстват на наша територия и белята стана. В случая важи българската поговорка „Лакомо дупе кръв сере”. Добре, че човекът е оцелял,  живот е по-важен.

Това каза председателят на Ловно-рибарското сдружение в Кърджали инж. Васил Дончев във връзка с инцидента по време на лов на 1 ноември в землището на село Петелово, Чернооченска община. Тогава 46 годишен бе ранен в гърба. Като съпричастен по случая за 24 часа в Районно управление „Полиция” в Кърджали бе задържан 69-годишен.

Нов живот

3 коментара

  1. ДП каза:

    Като 70 годишни полуслепи старци стрелят из горите, така става.

  2. Анонимен каза:

    bum bum… i niama brakonieri…ama netochno streliat, poneje niama strelbista za training.

  3. местен каза:

    Господинът изкривява фактите и пресолява манджата. Направо сипва сол с двете ръце. Каква е причината? Насаждане на някакви конфликти между ловците на областен принцип ли? Само да нампомня старата поговорка – „Който сее ветрове, жъне бури“. Това ли е целта?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.