Сезгин Мехмед е новият председател на Младежкото ДПС

Новият лидер на младежката организация на Движението за права и свободи е Сезгин Мехмед.

Той беше и единственият кандидат за поста. На проведния онлайн форум председателят на ДПС Мустафа Карадайъ заяви:

„Вие сте длъжни да се развивате изпреварващо. Това означава от своя страна – добро, стабилно образование, нови квалификации и нови умения“, обърна се Мустафа Карадайъ към младежката организация на ДПС.

Младежкото ДПС се събир на VIII-та си Национална конференция. Висшият форум избра ново ръководство чрез видеоконферентна връзка. Единствен кандидат за лидер беше Сезгин Мехмед, който заемаше поста  зам.-председател.

В конференцията участва председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, членове на централното оперативно бюро на партията и народни представители и евродепутати.

Досега Мехмед бе зам.-председател на младежката организация. Той е роден на 2 април 1987 г. в гр. София. Завършил е магистърска степен по „Политически мениджмънт и публични политики” в Нов български университет, има бакалавърска степен по специалност „Маркетинг” и професионална квалификация „Икономист”. Българско училище за политика „Димитър Паница” – Випуск 2015, Световният форум по демокрация в Страсбург – 2015 г. Член на Управителния съвет на Национален младежки форум (НМФ). Секретар на Младежко ДПС в периода 2013 – 2016 г. Владее турски и английски език.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.