Адвокатът на майката от Сандански: Свекър ѝ я е насилвал сексуално

Майката от Сандански, задържана за смъртта на двете ѝ деца, остава за постоянно в ареста. Това реши днес съдът в Благоевград.

Според адвоката на Кристина – Маньо Алексиев, тя е била жертва на домашно и на сексуално насилие в семейството си.
Пред съда тя не е признала или отрекла да е извършила двойното убийство, а само е помолила да бъде пусната под гаранция.

„Нищо не каза, освен че моли съда да бъде третирана по-снизходително и да ѝ бъде наложена по-лека мярка за неотклонение, без да обяснява защо. Тя не показа с нищо да е физически неразположена или до такава степен притеснена, че да се наложи някаква външна помощ“, заяви Красимир Аршинков, съдия в Окръжен съд Благоевград.
„Да, аз казах, че ключът се е намирал от вътрешната страна на вратата, че майката е била в стаята с мъртвите деца и е имала кръв по ръцете и дрехите. Не може и не следва обаче да се направи категоричният извод, че тя е действителния извършител. Човек може да заключи вратата отвътре и да излезе по различни начини. За момента жената заяви, че не е извъшила престъплението“, разказа Маньо Алексиев.

Адвокатът разказа, че познава Кристина от 10 години. Седмица преди убийството тя дошла в кантората му силно притеснена, че мъжът ѝ Георги може да вземе децата.

„Беше неузнаваема и смачкана психически. През цялото време плачеше, че иска да ѝ се помогне, да се отърве от това бреме и да спаси децата си“, поясни Алексиев
Адвокатът обясни, че за да отстъпи родителските си права върху децата, Кристина е трябвало да преживее много насилие и заплахи от мъжа ѝ Георги.

„Два дни преди убийството е водена на различни места и са я накарали да подпише споразумение, че ще вземе децата при себе си, но ще остане да живее при бащата“, каза още адвокатът.
Проблемите в семейството на Кристина и Георги са започнали веднага след раждането на първото им дете. Адвокатът разказа, че младата жена е била жертва на жестоко насилие, както от мъжа ѝ, така и от неговия баща.

Тя е била насилвана сексуално и от бащата на Георги. Освен това е била бита и затваряна в дома им. Двамата се обръщали към нея с думата „гюбре“. Каза, че децата са изпитвали ужас от дядо им, дори са имали тикове“, заяви адвокат Алексиев.

Ако се докаже вината на Кристина, тя може да получи от 15 години затвор до доживотна присъда без право на замяна.
Очакват се и резултатите от експертизите, които ще покажат какво е било психическото състояние на жената в деня на убийството.

Източник: Кросс

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.