Грейна празничната елха в Момчилград

Светлините на празничната елха в Момчилград бяха запалени символично във вторник вечер. За да се избегне струпването на хора на едно място това стана на централния площад, където беше украсено живо иглолистно дърво. Заради въведените ограничения не беше организиран обичайния празничен концерт с участието на деца от Момчилград. За да се спази традицията две деца изпяха коледна песен. Последва поздравление от кмета на община Момчилград Илкнур Кязим.
„Тази година посрещаме празниците Коледа и Нова година в условията на пандемия от коронавирус. Всички ние в Момчилград знаем, че празниците са празници когато са споделени. Свикнали сме да го правим. Но тази година ще празнуваме далеч от нашите близки и роднини, за да се отпазим и да опазим тях. Време е да бъдем отговорни – към нас, към нашите близки, към околните, за да преодолеем това изпитание и да се върнем към обичайното ежедневие.
Мили деца, пожелавам ви много здраве, щастие и късмет. Нека 2021 година ни донесе повече светлина, повече топлина, мир и топлота в човешките отношения. Нека 2021 г. бъде успешна и здрава както за всеки един от нас, така и и за всяко семейство в община Момчилград“, заяви Илкнур Кязим. Последва запалването на светлините на елхата, след което в небето над Момчилград бяха пуснати фойерверки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *