Преместват 8 дървета от „Възрожденци“ в парк

Подготвят за преместване  на 8 дървета – 6 атласки кедъра и 2 брези, от частен имот пред бл.20 в кв. “Възрожденци“ в парк в централната част на града. Това видя на оглед на място кметът на общината д-р инж. Хасан Азис. Той посети имота заедно с експертите от общината н-к отдел „Опазване на околната среда“ Веселина Танчева и гл. експерт от отдела ландшафтен архитект Анжела Василева. Представителите на администрацията бяха на място заради високия обществен интерес, който предизвика подготовката за почистване на терена за предстоящо строителство на жилищна сграда.
Разходите по преместването ще бъдат за сметка на инвеститора. Общината е заложила това като условие в разрешителното за премахване на растителността. 5 от 14-те дървета  бяха големи и не можеха да бъдат преместени.

 

 

7 коментара

 1. анонимен каза:

  Кмете на луд ли се правиш, че кой даде разрешението за строеж там

 2. анонимен каза:

  Ни лук мирисал, ни лук ял. Че кой кмете освен твоята администрация даде разрешението да се строи. Преди няколко години ти беше там с още няколко господа с рулетки да мерите.

 3. Анонимен каза:

  Ето защо е важно да си на власт:
  Правиш каквото си искаш, заобикаляш законите както си искаш, и ред други неща каквито си пожелаеш, след което никой за нищо сметка не може да ти държи, па камо ли да те накаже!

 4. Ставри каза:

  Явно комисионната е тлъста,щом ще местим многогодишни дървета! Я се хванат на новото място я не,но пачките ще си намерят мястото в някое чекмедже!

 5. Анонимен каза:

  Не се сърдете на кмета. Него си го избира една партия вече четвърти мандат. Но да попитам защо в Кърджали има пет кандидати от български партии и нито една не може да спечели толкова години ? И все едни и същи кандидати или дубльори се повтарят на всеки кметски избори като развалена грамофонна плоча. Тогава защо се сърдите на кмета.

 6. Анонимен каза:

  Кмете кмете вземи и си ги насади пред твоя апартамент че да ти дават въздух.Дайте разрешително да строят и пред общината то и там трябва да има строителство.Кърджалийци не купувайте апартаменти от тоя предприемач от Възрожденци

 7. Мето каза:

  До 12:14.Виждал ли си как цялото стадо върви след коча защото не мисли,а и да иска не може.Ако циганите преобладаваха в Кърджали щяхме да имаме кмет от „махалата“!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.