Волейболистите на Арда се отказват от надпреварата за Купа България заради противоепидемичните мерки

Три отбора продължават напред в турнира за Купа България при мъжете без да играят мачове във втори кръг, информира волейболният портал BGvolleyball.com. За третият етап от надпреварата, в който вече се включват и съставите от Първа осмица на Суперлигата, се класират директно Тетевен Волей, Град (Белоградчик) и Черноморец (Бяла).

Волейболистите на Тетевен бяха „щастливците в жребия“. По правилник – един от отборите от Втора осмица на Суперлигата, изтеглен последен при жребия, се класира директно за трети кръг.

Два втородивизионни  тима – Град и Черноморец пък продължават напред след като техните съперници, съответно Арда (Кърджали) и Славия (София) се отказаха от участие. Кърджалийци и „белите“ мотивираха решението си с наличието на много състезатели под 18 годишна възраст, противоепидемичната обстановка и пътуването на дълги разстояния, включващо и тъмната част на деня.

За двата клуба от Висшата лига това е печеливша ситуация, като Град и Черноморец отбелязват първо историческо достигане до трети кръг на Купа България.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *