Путин хвали руската ваксина, започва масова ваксинация на населението в Русия

Руският президент Владимир Путин разпореди от другата седмица да започне масова ваксинация на населението на Русия срещу коронавируса, хвалейки разработената в страната ваксина срещу вируса „Спутник V“ като „най-добрата“ в света, предадоха Франс прес и ТАСС.

„Вече преминахме към мащабна ваксинация. Миналата седмица ми докладва премиерът Михаил Владимирович Мишустин, че промишлеността не само е изпълнила всички обещани нормативи и обеми, но и е надвишила плановия обем на производство на ваксината. Трябва да преминем от мащабна към масова ваксинация“, заяви Путин по време на съвещание с министри.

„Моля ви вече от следващата седмица да преминете към масова ваксинация на цялото население и да съставите съответния работен график, както правим за други заболявания, например, за грипа“, добави руският президент. „Руската ваксина е най-добрата в света“, увери Путин.

Руският президент отбеляза, че е необходимо да се подготви инфраструктурата за провеждане на масова ваксинация на населението срещу коронавируса. „Слава богу, нашата ваксина не изисква при транспортирането си някакви извънредни, необичайни условия за съхранение, като минус 50-70 градуса. При нас всичко работи много по-просто и ефективно“, посочи той.

Източник: Нова ТВ

2 коментара

  1. Койна каза:

    „Руската ваксина е най-добрата в света“ колко е прав руският президент, но СЗО я призна последна, след като от другите ваксини бяха продадени десетки милиони бройки. Тези сили, които ни обещаваха честни състезания и пазарна икономика сега не позволяват, забраняват, налагат санкции….

  2. Шаш каза:

    „Моля Ви….“.Нещо подобно да е излязло от устата на „Генерал-лейтенанта“ ,както го нарича Марешки,който пък се произвежда като „лейтенант“. Прав е Професора за Дебилите,щом ги има дори в ръководството на Народното Събрание!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.