Започна имунизацията срещу Covid-19 с ваксината на „Модерна“

Стартира ваксинацията срещу COVID-19 у нас с препарата на „Модерна“. Тя започна от СБАЛАГ „Майчин дом“.
Медицинското лице, на което се постави първата ваксина, е старша акушерка София Йорданова, предаде репортер на Novini.bg
Общо медиците, изявили желание да бъдат ваксинирани от болницата, са 400. До този момента 150 от тях са получили от ваксината на „Пфайзер“- „Бионтех“, а 200 души ще се имунизират с „Модерна“.
От един флакон на „Модерна“ могат да бъдат имунизирани 10 души, а това, което я отличава от препарата на „Пфайзер“, е, че може да бъде съхранявана при по-висока температура.
„Не съм избирала коя да е ваксината, която ще ми бият. Сега дойде моят ред и ми поставиха ваксина на „Модерна“, каза сестра Йорданова.
По думите ѝ няма никакви притеснения.
„Чувствам се добре. Усмихната съм и психически по-спокойна“, увери тя.
Имунизацията продължава и с други специалисти от болницата.
Стартът  имунизацията срещу Covid-19 у нас с ваксината на американската компания „Модерна“ бе даден в 08.30 ч. в Университетската акушеро-гинекологична болница “Майчин дом”.
Над 200 души, представители на всички клиники, са заявили желание да бъдат ваксинирани, съобщиха за БНР от лечебното заведение.
В сряда у нас пристигнаха първите 2400 дози от ваксината на „Модерна“, като с препарата ще бъдат ваксинирани медицински специалисти от столицата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.