Хасан Азис във фейсбук: Важно е да ни бъдат осигурени здравен протокол и санитарни изисквания за провеждане на прозрачни избори

Хасан Азис коментира в своя фейсбук профил определената вчера от президента на страната Румен Радев дата за предстоящите избори

Парламентарните избори ще се проведат на 4 април 2021 г. и на общините са им необходими процедура и здравен протокол, издаден от МЗ и ЦИК, за минималните санитарни и хигиенни изисквания към изборното помещение, изборните материали и членовете на СИК.
Както вече отправих своите предложения на консултациите при Президента и днес продължавам да поддържам тези искания.
Наистина бяхме и сме на първа линия в борбата с коронавируса. За мен лично общините се справиха може би най-добре от всички институции в борбата с пандемията.
И затова е важно да ни бъдат подсигурени здравен протокол и минимални санитарни изисквания за провеждане на прозрачен изборен процес, който да гарантира правото на глас и здравето на гражданите на предстоящите парламентарни избори.
Трябва да има и здравен протокол, отново издаден от МЗ и ЦИК, за минималните изсиквания при предаването и броенето на изборните материали, както и времето на престои на членовете на СИК в изборните помещения, през които ще преминат стотици и хиляди хора.
Очаквам да ни бъдат осигурени и качествени, отговарящи на международните изисквания лични предпазни средства за членовете на СИК.

 

1 отговор

  1. Анонимен каза:

    tova moje da stane i na otkriti obstinski mesta, v sasedstvo s tutunevi sushilni, kokosharnici, ovcharnici, kravarnici, konushni…tam ima vsichki sanitarni otlichni uslovia v zaednost i edinstvo!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.