Жените социалистки поднесоха поздрави и дарове на акушер-гинеколозите и неонатолозите в МБАЛ – Кърджали

И тази година в Деня на родилната помощ, кърджалийските социалистки не забравиха да поздравят екипите на акушеро-гинекологично и неонатологично отделения в града.

Днес сме тук да Ви поднесем огромната си благодарност за това, че всеотдайно и неуморно в тази трудна епидемична обстановка не спирате да се борите за живот, за първата глътка въздух на малките, новородени туптящи кърджалийски  сърца“– с тези думи председателката на Обединението на жените социалистки Теодора Каракостова, се обърна към присъстващите д-р Велева  – началник  неонатологично отделение, д-р Георгиев, сестрите и акушерките. В знак на уважение и благодарност гостите подариха, както изисква обичая, пита със здравец, кърпи на екипите на отделенията, много цветя.

Председателката на младежкото обединение Константина Карабоюкова подари голям плюшен мечок на малката, родена предишния ден Баде от с. Мост, изгубила преди два месеца своя баща. Пожела й да расте здрава, силна, упорита, достоен гражданин на нашата държава.

Преди дни в подкрепа на предложение на жените социалистки, които активно работят в подкрепа на майчиното и детско здравеопазване, групата съветници към БСП входираха предложение младите семейства в общината да бъдат финансово подпомогнати с еднократна помощ за новородено и осиновено дете. В момента те са една голяма част от потърпевшите от извънредната ситуация, но най-вече онези, които поеха пътя да станат родители в един по-различен и променен свят. Определено тези средства няма да решат ежедневните проблеми, пред които са изправени днешните родители при отглеждане на своите деца, но в тези трудни години трябва да покажем отношение, съпричастност и подкрепа към младите ни съграждани.

Социалистите предлагат Комисията по законност и обществен ред да изготви проект за Правилник за отпускане на еднократна финансова помощ за новородено или осиновено дете на територията на община Кърджали и го предложи на Общинския съвет за гласуване. Те държат в него да залегне система от критерии внимателно обсъдени и предложени от комисиите.

 

 

1 отговор

  1. Анонимен каза:

    Голямо лицемерие на Каракостова. Няма я в дарителската кампания за болницата и до днес като бивш член на борда на болницата и общ. съветник с купени гласове с държавни пари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.