СУ„Васил Левски“-Ардино с титла „Безопасно училище“

През учебната 2020-2021 г., по проект „Безопасни училища и детски градини: Разработване на онлайн платформа за безопасни и добре подготвени училища“ първи от област Кърджали, получиха титлата „Безопасно училище“ СУ„Васил Левски“ – Ардино.

Училището извърши редица дейности свързани с информираността на учителите и учениците в началните училища по отношение на безопасността, намаляване на риска от бедствия и първа помощ. Учители, ученици и доброволци от БМЧК, бяха провокирани да изпълняват отделни задачи, насочени към превенция на различен вид травматизъм и усвояване на техниките за правилно провеждане на кардио-пулмонална ресусцитация (CPR) на дете и възрастен, техники за поставяне на пострадал в стабилно странично положение, спиране на кръвотечения (тампонираща превръзка) и маньовъра на Хаймлих.

Децата от СУ „Васил Левски“ – Ардино направиха и ателие с изложба по „Пътна безопасност“, след запознаването си с местните структури на МВР. Забавлявайки се, получиха и знания при евакуацията в случаи на бедствие и пожар.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *