НАП започва нова кампания за касови бележки

Националната агенция по приходите (НАП) стартира информационна кампания „Къде е Бончето“, за да насърчи гражданите да изискват касови бележки при всяка покупка на стока и услуга.
Чрез специална Facebook страница обществеността ще бъде информирана за ползите от изискването и съхранението на касовите бележки. В кампанията ще участват и много популярни личности, които ще споделят мотивите си защо винаги изискват фискални бонове и какви ползи им носи това.
Над 2.5 млрд. касови бележки са отчетени в НАП през последната една година, а 150 000 граждани ползват мобилното приложение на НАП, с което могат да сканират QR кода на всеки фискален бон и да проверят дали е истински.
В последните години НАП отчита трайно увеличение на доброволното спазване на данъчно-осигурителните изисквания, като приходите от данъци и осигуровки за 2020 г. достигнаха 25 млрд. лв. – с над 700 млн. лв. повече от планираното, подчертават от приходната администрация.

1 отговор

  1. анонимен каза:

    Каква е идеята да се публикува информация на „специална Facebook страница“? Защо гражданите да се задължават да ползват Facebook ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.