Арда вкара три на Олександрия в контрола (видео)

Oтборите на Арда (Кърджали) и Олександрия завършиха при резултат 3:1 в контролна среща, която се проведе в Алания. Попаденията реализираха Денис Устоменко (26), Жуниньо (46, 88) и Спас Делев (73). Това бе първа победа за състава на Николай Киров в Турция, след като в първите две срещи „сините“ загубиха от Заглембе (1:3) и Кизилжар (2:3).

Проверката започна с по-добра игра на тима на Николай Киров. „Сините“ контролираха топката, но трудно създаваха интересни положения пред вратата на Билюк.

Все пак футболистите на Олександрия първи стигнаха до гол в срещата. В 26-ата минута Денис Устоменко се разписа, след като се възползва от качествено центриране от корнер.
В 32-ата минута Спас Делев опита да се разпише с удар от границата на наказателното поле, но атакуващият футболист на Арда не успя да намери очертанията на вратата.

Второто полувреме започна отлично за „сините“. Само 60 секунди след подновяването на играта резервата Жуниньо вкара в мрежата на Олександрия. Той се възползва от груба грешка на стража на „жълтите“.

В 54-ата минута Богдан Мишенко излезе очи в очи със стража на Арда, нападателят успя да го преодолее, след което обаче не успя да прати коженото кълбо в опразнената врата.

В 73-ата минута играчите на Николай Киров стигнаха до пълен обрат. Спас Делев спечели дузпа за своя отбор, която успя майсторски да реализира.

Три минути по-късно отново Делев можеше да се разпише, но шутът му от пряк свободен удар бе спасен от вратаря на Олександрия.

Две минути преди края на редовното време Спас Делев успя да открадне една топка и да напредне, след което пусне отлично подаване към Жуниньо, който от близка дистанция вкара втория си гол в контролата.
В последните секунди на двубоя играчите на Олександрия бяха близо до втори гол, но гредата спаси вратаря на Арда. Това бе и последната интересна ситуация в проверката.

АРДА – ОЛЕКСАНДРИЯ 3:1

0:1 Устоменко (26)
1:1 Жуниньо (46)
2:1 Делев (73 д.)
3:1 Жуниньо (88)

Стартови състави:

Арда (3-4-3): 36. Симеонов, 4. Стоев, 71. Крумов, 13. Таравел, 20. Лозев, 19. Руменов, 27. Мартинов, 11. Георгиев, 7. Александров, 9. Делев, 17. Коконов

Олександрия: Билюк, Лучкевич, Бабогло, Дубра, Мелник, Вантук, Банада, Гречишкин, Третяков, Ситало, Устоменко

Източник:  Sportal.bg

1 Отговор

  1. Сато каза:

    Оптимист съм. САМО АРДА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *