Расте интересът към минифутбола, 2020 г. бе успешна за структурата на БАМФ в Кърджали

Марио Начев от ФК „Мастило“ стана футболист на годината

Въпреки неприятната епидемична обстановка в страната, а и в света като цяло, Българската асоциация по мини футбол в Кърджали изпрати една доста успешна година. Това заяви пред Нов живот Благовест Саръев, областен координатор на Българската асоциация по мини футбол. Отборите изиграха почти всички предвидени турнири, а интересът към проявите не спира да расте.

Успешно бе проведен турнирът „Кърджали рита“ с отбори от цяла България, съвместен проект на БАМФ и БФС. При голям интерес премина детският турнир “Paradise Cup 2020“, реализиран заедно с футболната академия на „Арда 1924“ и община Кърджали. Двубоите събраха над 300 малчугани от елитни български клубове като „Левски“- София, „Ботев“ – Пловдив и „Звездичка“ – Бургас.

Отбори от региона участваха на три национални и един международен турнир. „Приятели Юнайтед“ игра в квалификационната фаза на „Шампионска Лига“, а „Мастило“ достигна до финалната шестнадесетица на най-престижният турнир в страната. Тимът на „Арда 1924“ се поздрави с трофея за феърплей в бутиковия турнир „Троян Рита“.

Рефер Иван Бараков от Кърджали бе удостоен с честта да свири във финалите на „Шампионска Лига“.

„В самото начало на годината момчетата на „Джебел 1928“ се представиха повече от добре на международният турнир в Сърбия, където отпаднаха в груповата фаза от двата финалиста в надпреварата., припомня Благовест Саръев.

Заради коронавируса се наложи националният турнир „Лига Тракия“ да промени регламента си – организаторите решиха вместо по два пъти, отборите да играят по веднъж помежду си и по този начин да излъчат полуфиналистите, добави областният представител на БАМФ. Кърджалийският тим  „Арда 1924“ стигна финалната четворка и през месец март 2021 г. ще се изправи срещу отбора на LY Galaxy от Ямбол.

Подобно нещо се случва и в първенството на „Лига Кърджали“. По предварителен план отборите трябваше да играят два полусезона, но дългата пауза заради коронавируса и сроковете за завършване на първенството наложиха мачовете да приключат за един полусезон.

БАМФ – Кърджали успя да връчи и традиционните си годишни награди за 2020 г. След вътрешна анкета между капитаните на всички двадесет и девет отбора сред близо петстотин състезатели бяха излъчени петима футболисти:

– Най-добър вратар – Светлозар Къркеланов (Brave)

– Най-добър защитник – Дамян Чаушев („Приятели Юнайтед“ и „Ла Фурия“)

– Най-добър полузащитник – Здравко Чолаков (Global Net-ВАСМАР и „Граничар“ – Кирково)

– Най-добър нападател – Ферах Хайрула („Импулс“)

– Футболист на годината – Марио Ничев („Мастило“)

 

НЖ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *