Центърът за обществена подкрепа в Джебел отпразнува 10-и рожден ден

Вече 10 години Центърът за обществена подкрепа в Джебел дарява подкрепя и дарява с усмивка на над 227 деца и техните семейства. Това е институцията, чиято цел е да подобри качеството на живот на децата в семейна и социална среда. Тя предоставя качествени социални услуги, отговарящи на потребностите на малките си потребители и достъпни за всяко дете в риск и неговото семейство.

Всяка година на 7 февруари с много песни, игри, танци и весело настроение Центърът отбелязва своя рожден ден. Вече десет години специалистите в ЦОП обучават бъдещи приемни родители и осиновители, консултират и помагат на деца с увреждания и техните семейства, осигуряват подкрепа на деца от непълни и социално-слаби семейства, консултират и помагат на деца с емоционални и поведенчески проблеми, дават логопедична подкрепа на пдрастващи с езиково-говорни нарушения.

10-годишнината от създаването на Центъра бе отбелязано в условията на пандемия.

Това обаче не попречи на доброто настроение. Кметът на Джебел Неджми Али зарадва всички деца, които към момента са 29, с подаръци и лакомства.

„Изминалите години бяха трудни, но получените детски усмивки ни дават силата и стимула да продължим напред!“, категорични са специалистите от Центъра.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *