Общината нареди да се премахнат гаражите на улица „Христо Данов” във „Възрожденци”

Ремонтът на тротоарите на улица „Христо Данов” в кърджалийския квартал  „Възрожденци” създаде главоболия на някои собственици на гаражи, които се намират на тази улица. Преди няколко дни от общината са залепили по вратите на гаражите обявления, с които уведомяват стопаните им, че започва изграждането на нов тротоар към улиците, финансиран от община Кърджали.
На собствениците се напомня, че гаражите са поставени на общинско място, без необходимите строителни книжа и без разрешения за строеж. Изграждането на прилежащите тротоари към улицата ще бъде затруднено. Заради това трябва да се премахнат всички пречещи на строителството гаражи.
Предвидено е височината на тротоарите да бъде такава, че по тях да не могат да преминават автомобили. Гаражите няма да могат да се ползват, затова трябва да се премахнат или преместят доброволно.
Гаражите, които трябва да се премахнат, са около петнадесет. Почти всички  са метални. Намират се срещу 37-ми блок.
В момента усилено се работи по обновяването на тротоарите по ул. „Христо Данов”. Въведено е и ново енергоспестяващо осветление.

Снимки:Валери КОВАЧЕВ

6 коментара

 1. Анонимен каза:

  Сигурно на тяхно място ще започнат да се изграждат нови жилищни блокове.

 2. Ст. каза:

  Те и без това не се ползват по предназначение, ако има някоя кокошка вътре има ако не плюшкин си събира боклука. Но защо само тези нека да се махнат и тези до 49 блок.

 3. Случаен каза:

  А гаражите пред блок 100 кога ще наредите да се махнат

 4. Анонимен каза:

  vie pirvo napravete asvalta na pitja, i togava trotoara po4nete.

 5. Ст. каза:

  Нищо не става от общината, не за първи път се лепят листчета, които после се късат и живота продължава, а цели паркинги са с празни гаражи. И няма място за паркиране.

 6. Анонимен каза:

  Кога г-н Кмете ще премахнете гаражите между блоковете 11 и 12 ,както и между блоковете 10 и 11 в кв.“Възрожденци“?На предишните избори обещахте развитие по този наболял проблем,но до момента няма развитие.Вземете пример от г-жа Фандъкова,че следващите избори тропат!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.