Благотворителни работилници в ОУ „Св.Климент Охридски“

В сградата на ОУ „Свети Климент Охридски“ отвориха врати три творчески работилници. При спазване на всички противоепидемични мерки, родители, ученици и учители с огромно желание и ентусиазъм изработиха мартенички, картички и плетива с благотворителна цел.

Инициативата е част от дейностите по национална програма „Заедно за всяко дете“, модул „Добри практики за взаимодействие с родителите на институциите от предучилищното и училищното образование“, по която училището работи вече трета година. Изработените картички и мартенички ще зарадват обитателите на Старчески дом и дневен център „Надежда“ в квартал „Студен кладенец“.
Освен местни акции, Охридци ще подкрепят и две национални мисии от платформата TimeHeroes: „Направи мартенички за най-малките герои“ и „Да плетем и шием за недоносените бебета“.
За колектива на ОУ „Свети Климент Охридски“ доброволчеството е начин на живот, социално поведение и обществена ангажираност, което сплотява хората и ги възпитава в емпатия. Мисия на училището е не само да образова, но и да възпитава децата, превръщайки ги в добри хора и достойни граждани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.