На Летище София не пуснаха пътници да излетят за Великобритания

Ирина Зикидис: Тази сутрин десетки пътници не бяха допуснати да излетят за Великобритания, защото „нямат резервиран хотел, където да карат десетдневната карантина“.

Десетки пътници не са били допуснати да излетят за Великобритания от Летище Сеофия тази сутрин, защото нямат резервиран хотел, където да карат десетдевна карантина. Това разказа Ирини Зикидис на своята Facebook страница. Припомняме, че мярката на Острова беше въведена в края на миналия месец, но тя не засяга пристигащите от България, тъй като страната ни не е в т.нар. „червен списък“.

Според думите на Зикидис опитите на пътниците да обяснят, че десетдневната карантина важи само за пристигащи от 33 държави, публикуван на страницата на британското правителство, са били посрещнати с „На мен инструкциите ми са такива“.

 

Дори фактът, че пътниците отвориха и показаха червения списък, в който България НЕ фигурира, не успя да убеди дамата, представила се като супервайзър. Репликата й беше „Аз всеки ден свалям по 50 пътника, защото нямат хотел“. На нейна помощ се притече друга дама, която заяви, че „България от тази нощ е в червения списък“ – можете да си представите какво беше смайването от тая нечувана глупост на всички, които в този момент бяха отворили въпросния списък, където България НЕ фигурира.

Стискайте палци, „тези 50 души на ден“ да не си потърсят правата по съдебен ред, за това, че поради липса на професионализъм и компетенции, са били ощетени финансово от вашите служители. Прилагам червения списък на сайта на британското правителство, в който България НЕ фигурира. Нито от тая нощ, нито от преди седмица.

 

Новини Лондон

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.