Делегация от Ардино, Джебел, Крумовград и Момчилград посети Голяма община Бурса

Представители на общините Ардино, Джебел, Момчилград и Крумовград проведоха работна среща с кмета на Голяма община Бурса, Република Турция Алинур Акташ. От българска страна присъстваха кметовете на Ардино, Джебел и Момчилград – Неджми Али, Изет Шабан и Илкнур Кязим, зам.-кметът на Община Крумовград Абидин Хаджимехмед, както и председателите на Общинските съвети на Ардино и Момчилград – Сезгин Байрам и Ерсин Юмер. На преминалата в изключително приятелска атмосфера среща бяха още председателят на най-голямата изселническа организация „Балгьоч“ Вели Йозтюрк, председатели и представители на различни изселнически дружества. Двете страни обсъдиха възможностите за партньорство между родопските общини и Бурса, която е побратимена с Момчилград.
Гостите от България останаха изключително впечатлени от топлото
посрещане от страна на Голяма община Бурса. Делегациите бяха
единодушни в необходимостта от създаване на бъдещи възможности за надграждане на връзките в сферата на икономиката, културата и туризма.
Сред акцентите на срещата бяха мерките за борба срещу пандемията от коронавирус, както и социалният и културен живот на българските изселници в Бурса. Делегация от четирите общини е на посещение в Република Турция, където се провеждат срещи с общини от регион Тракия, както и с побратимени общини от Бурса. По-рано през деня се проведе среща между представителите на четирите общини и „Балгьоч“.

1 Отговор

  1. Анонимен каза:

    Какви ли мерки срещу короната са мислили,като са се събрали 30 човека на едно място?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *