Болницата в Момчилград получи апаратура за лечение на COVID-19

Многопрофилната болница „Д-р Сергей Ростовцев“ в Момчилград получи два кислородни концентратора и респиратор за инвазивна и неинвазивна диагностика за лечение на пациенти с COVID-19.
Апаратурата е предоставена по линия на проект, изпълняван от Министерство на здравеопазването. На церемонията по даряването на мобилните апарати присъстваха заместник-министърът на здравеопазването Слави Пачалов, управителят на здравното заведение д-р Младен Къров, ресорният заместник-кмет по здравеопазване на Община Момчилград Гюлюзар Исмаил и секретарят на общината Зихни Дурмуш.
Заместник-кметът Гюлюзар Исмаил заяви, че мобилните апарати ще бъдат от изключително голяма полза на болницата и благодари на Министерството на здравеопазването за предоставянето им. Тя повдигна и въпроса за студентите-медици, които нямат възможност да практикуват лекарската професия извън държавните здравни заведения.
Апаратурата, връчена от заместник-министъра на здравеопазването Слави Пачалов, ще бъде разположена в COVID-отделението в момчилградската болница за лечението на пациенти с коронавирус.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *