Червените ще играят в отбор за победа на Петя Михалевска /ВИДЕО/ Парламентарни избори 2021

Областната организация на социалистите ще се бори да вкара и втория кандидат-депутат в Народното събрание

За първи път БСП в Кърджали има такава лъчезарна листа, която съчетава младостта и опита

Важен момент при подбора на кандидатите е гражданската квота, която заема 40 на сто от списъка

 

„За първи път БСП в Кърджали има такава лъчезарна листа, която съчетава младостта и опита.“ С тези думи председателят на областната организация Милко Багдасаров откри предизборната кампания.

С това червените дават знак, че бъдещето на България е в ръцете на младите хора и затова БСП залага на младите хора в кърджалийската си листа. Освен това 70 процента от кандидатите са жени.

Багдасаров изтъкна, че според социалистите, жените от Кърджали не заслужават да бъдат обиждани, те трябва да бъдат обичани и уважавани.

Важен момент при подбора на кандидатите е гражданската квота, която заема 40 на сто. Там участват хора, създали си име в професионалните области, в които работят, реализирали се успешно, хора с кауза.

Не на последно място БСП прави реверанс към хората с тракийски корени и самосъзнание, включвайки в листата и председателят на дружество „Тракийско сърце“ Марияна Ликова. Член на тракийските дружества в България със 103 годишна история с патрон Капитан Петко войвода. Петя Михалевска е пряк потомък на славния войвода.

Единството е едно от най-важните неща в БСП-Кърджали. Зад Петя застава цялата областна организация на БСП. Кърджалийската организация ще работи като един отбор за избирането на Петя Михалевска за народен представител, а защо не и избирането на двама души., добави Милко Багдасаров. Така социалистите в региона ще дадат своя принос в голямата цел на БСП да бъде първа политическа сила на 4 април.

С водач на листата като Петя симпатизантите ни стават все по-мотивирани за спечелване на изборите. Една амбициозна млада жена, с голяма енергия, която ще усетите по време на кампанията, достоен последовател на баща си Димчо Михалевски. Ако той гледа от небето, сигурен съм, че се гордее с Петя., завърши областният лидер на БСП, който е на последното 10-то място в кандидатската листа на социалистите.

 

 

Още по темата

 

Петя Михалевска, кандидат за депутат от БСП: Ще бъда лоялна към хората на Кърджали, никога няма да ги предам и никога няма да забравя откъде съм

Нека всички да излязат и да гласуват, за да преборим контролирания вот

Влизам в състезанието с ясната цел, че ще спечелим

Водачът на листата Петя Михалевска заяви, че БСП ще води положителна кампания, но не е сигурна в намеренията на опонентите си. Надява се на 5 април да не осъмнем с лош вкус след едномесечни политически страсти.

„Започва една кампания, много важна за Кърджали, много важна за България. Това, което виждаме през последните години, е липса на истинска справедливост. Ние от БСП се обръщаме с грижа към хората“, заяви Михалевска.
Тя призова всички да излязат и да гласуват, за да бъде неутрализиран контролираният вот и изтъкна важността на избирателната активност.

Петя Михалевска

Щастлива съм, че получих доверието на Корнелия Нинова и Националния съвет да водя листата в Кърджали , заяви Михалевска. Тя добави, че това е и голяма отговорност, защото трябва да представя партията си срещу Караянчева и Карадайъ, политици с богат опит.

„Като човек, роден и израснал в Кърджали, етническата, религиозна, дори политическа принадлежност не е от значение. За мен е важен човекът. “Влизам в състезанието с ясната цел, че ще спечелим, влизам като млад човек без обременености, обвързаности и зависимости. Разбирам политическата дисциплина, пречупвайки я през собствените си принципи. Ще бъда лоялна към хората на Кърджали, никога няма да ги предам, няма да ги накарам да се чувстват неудобно, че ги представлявам в парламента“, заяви водачът на червената листа.

Есен Устренска, кандидат за депутат: БСП е длъжна да спечели изборите, за да прескочим това безвремие

Изборите на 4 април са единствената възможност да си върнем нормалния живот

Кърджали има драматична потребност от отговорни управляващи

Втората млада жена в листата на БСП, след Петя Михалевска, е позната като адвокат с авторитет и общински съветник с позиция. Есен Устренска е представител на гражданската квота сред кандидатите за народни представители.

На откриването на предизборната кампания на социалистите тя изрази задоволството си, че се дава шанс на човек от гражданската квота да се нареди на избираема позиция. Подчерта, че познава Петя, с която са учили и израснали заедно. Не се е поколебала да застане зад достоен и амбициозен човек като нея. Няма съмнения, че Михалевска ще бъде единствената жена сред водачите на листи в Кърджали, която ще влезе в парламента.

Есен Устренска

За Есен Устренска отделният човек има право на достоен живот и справедливост, каквато липсва напоследък. Той е в центъра на нейната програма, която ще преследва. Тя смята, че БСП е длъжна да спечели изборите, за да може държавата да прескочи това безвремие, което преживява през последните 11-12 години.

Абитуриентите, които завършват през 2021 година, започнаха своя образователен живот при тези управляващи, надявам се да не завършат висшето си образование под шапката на същите хора. Изборите на 4 април са единствената възможност да си върнем нормалното образование, нормалното здравеопазване, нормалния живот, който всички ние заслужаваме като граждани, добави Устренска.

Кърджали има драматична потребност от отговорни управляващи, има драматична потребност от промяна. Хората страдат от раздорите между ДПС и ГЕРБ, които бойкотират постоянно действията си. БСП е единствената алтернатива. Младите разбират какво искат младите. Те ще бъдат гръбнака на бизнеса в трудните времена, които се задават след Ковид-кризата., категорична е Есен Устренска.
Тя призова българите към висока избирателна активност, за да стане възможна промяната, която всички те искат.

Валентина ИВАНОВА

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.