Острови без коронавирус е следващата цел на ваксинацията в Гърция

Ежедневникът „Та неа“ съобщава за плана на гръцкото правителство за „свободни от КОВИД-19 острови“.

Според вестника до Великден островите трябва да са без коронавирус. Следващите масови имунизации ще започнат по островите на Егейско и Йонийско море, като първи ще бъдат малките с население до 15 хиляди души, например Цикладите. След това ще дойде ред на големите острови като Крит, Родос, Корфу и др.

Удължаване на учебната година и отмяна на годишните изпити обмисля гръцкото министерство на образованието заради пандемията от коронавирус, съобщава „Катимерини“.

Според информация на вестника се очаква обичайните годишни изпити в прогимназиите и гимназиите да бъдат отменени. Също така в плановете на министерството влиза удължаване на учебната година в началните училища до юни. Занятията ще продължат по-дълго и в прогимназиите и гимназиите, защото в периода, в който обикновено се провеждат годишните изпити, ще има часове.

Солунското издание „Типос Тесалоникис“ пише, че новите мерки срещу коронавируса в града са били удар за пазара. Ограниченията влязоха в сила вчера, след като Солун премина в „тъмночервената“ зона на риск. Според вестника търговците са били изненадани от пълния локдаун, който затвори всички търговски обекти без тези за стоки от първа необходимост, а дори за тях жителите са ограничени в придвижването си до два километра от жилището си.

 Pariteni.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *