Юношите на волейболна Арда се класираха на второ място в група Странджа, продължават битките за финалите

Днес в 14 ч. в зала „Иван Вазов“ в Стара Загора се изигра срещата между двата най-силни отбора в група Странджа при юношите старша възраст – Арда Кърджали и Берое, които домакинстваха.

Срещата беше изключително равностойна и интересна. След първия спечелен гейм от домакините, във втория и третия нашите волейболисти водеха през цялото време, но в крайна сметка домакинското предимство и донякъде намесата на съдията, повлия в голяма степен върху резултата. Това доведе до загуба на Арда с 3:0. Според ръководството на клуба това не е фатално, защото отборът ще играе в още два квалификационни турнира, в които момчетата на Павел Мител ще имат възможност да се класират за финалите. Дори това в някаква степен е по-добре, отколкото ако се бяха класирали директно за финалите. Тогава кърджалийските волейболисти нямаше да играят повече мачове до самите финали, които са през юни. Сега те ще имат възможност да изиграят още срещи, с което ще поддържат добра спортна форма и при всички случаи отборът ще се класира за финалите.

Момчетата се раздадоха максимално и за тях само добри думи могат да се кажат, коментираха пред „Нов живот“ волейболни фенове. Според тях домакинското предимство и намесата на съдиите са били осезателно забележими и за публиката.

Другата седмица продължават кадетите и предкадетите, водени от Павел Митев. Момичетата на Елин Карабашев са в Чирпан през този уикенд. Отборите на ВК Арда – девойки и юноши във всички възрастови групи, продължават надпреварата за финалите на републиканското първенство в България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *